18 Mayıs 2015 Pazartesi

Noter Onaylı Tercüme


Alanında uzman yeminli tercümanlar tarafından oluşturulan, hukuki niteliğe ve değere sahip tercüme metinlerinin onayı noterden gerçekleştirilmektedir. Noter onaylı tercümelerde; metnin kim tarafından oluşturduğu, kimin metni onayladığı ve hangi tarihlerde bu işlemlerin yapıldığını detaylı olarak gösteren iki nüsha bulunmakta (biri metnin orijinali, diğeri tercümesi olacak şekilde) ve bu nüshalar Noter tarafından muhafaza edilmektedir.
Yurtdışı için noter onaylı belgelerin resmiyet kazanma süreci için ise sadece noter onayı yetmemekte, aynı zamanda apostil de gerekmektedir. Apostili kaymakamlığınıza başvurarak, kolay bir şekilde temin edebilirsiniz.

Noter Onaylı Tercüme Süreci Nasıl İşler?
İmza ve kaşe basma yetkisine sahip noter yeminli tercümanların metni ilk olarak tercüme ettikten sonra, alanında uzman editöre göndererek ilk etapta onaylatmasından sonra tercüme metni, noterin onayına sunulmaktadır. Yeminli tercümanlar, her noterden tasdik alabilir fakat alınan tasdik her noterden imza alabileceği anlamını oluşturmaz. Bu halde tercüman, huzurunda yemin ettiği ve mühürlendiği noterden tercümenin onay işlemini gerçekleştirebilmektedir.

Noter Onaylı Tercüme Fiyatlandırmaları
Yeminli tercümanlar tarafından noter onayın gönderilen tercüme metinleri ağırlıklı olarak 20 satır 1 sayfaya tekabül edecek şekilde ücretleri ödemektedir. Elbette bu rakam ortalamadır. Tercümenin noter onayı alış sürecindeki fiyatı, noterin tasdik sürecinde ortaya çıkar. Kurumlar bu fiyatları tercüme haricinde, çeviri yaptırmak isteyen birey/şirketten talep etmektedir.

Noter Onaylı Tercümeler Hangi Belgeler için Yapılır?
Noter Onaylı Tercümeler, genel itibari ile resmi belgeler için yapılsa da alanı çok geniştir. Akademik, hukuki, ticari, edebi olarak farklı kategorilere ayrılan noter onaylı tercümeler kurumlar için olduğu kadar bireyler içindir.

Başlıca Noter Onayı Gerektiren Resmi Tercüme Belgeleri
Bitirme Ödevlerinin Tercümeleri
Bitirme Tezlerinin Tercümeleri
Çıkış Belgelerinin Tercümesi
Çıkma Belgelerinin Tercümeleri
Denklik Belgelerinin Tercümeleri
Diplomaların Tercümeleri
Dönem Ödevlerinin Tercümeleri
Geçici Mezuniyet Belgelerinin Tercümesi
Karnelerin Tercümeleri
Kimlik Belgelerinin Tercümeleri
Kurs Belge ve Sertifikalarının Tercümeleri
Proje Tercümeleri
Akademik Makale Tercümeleri
Kitap Çeviri Tercümeleri
Şiir Tercümeleri
Roman Tercümeleri
Tiyatro Tercümeleri
Analiz Tercümeleri
Araştırma Tercümeleri
Uluslararasında Bankaların Yazışma Tercümeleri
Bankacılık Dokümanlarının Tercümeleri
Başvuru Evraklarının Tercümeleri
Borsa Analizleri Tercümeleri
Finans Bültenlerinin Tercümeleri

Gümrük Beyannamelerinin Tercümeleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder